Foredrag om forestillingerne “Bådflygtning” og “Flygtningelejren” 

Jeppe tager publikum med ind i den svære proces at iscenesætte virkelige fortællinger. Foredraget har sit afsæt i virkelige beretninger om mennesker på flugt. Beretninger som handler om at miste, at kæmpe, elske, håbe, at rejse og være hjemløs i en fremmed verden.

  • Hvilke fortællinger og mennekser gemmer sig under en stor flygtningedebat fyldt med tal og fakta?
  • Vil du på nogen måde kunne sætte dig ind i dét at være på flugt uden at have prøvet det?
  • Hvorfor og hvordan omsætter man virkelige flygtninge-fortællinger til scenekunst? Hvilke dilemmaer og udfordringer støder man på?
  • Har vi lært noget af vores historie eller gentager den sig? Er der forskel på flygtningefortællinger fra i dag og under 2. verdenskrig?
  • Hvilke værdifulde opdagelser gør vi os på rejsen ind i de forskellige fortællinger og kunstneriske udtryk?

Jeppe vil med det levende ord, billeder og film besvare disse spørgsmål og mange flere. Foredraget sluttes af med en åben dialog med mulighed for spørgsmål og samtaler faciliteret af Jeppe. Publikum får en anderledes og dyb indsigt i en svær samfundsproblematik – Med kunst går vi ind i også de svære emner.

Efter aftale kan Jeppe invitere en eller flere af personerne bag fortællingerne med til foredraget. De har alle bidraget med deres personlige beretning om at flygte.