Foredrag og film om forestillingen “Barn nr. 33 på Aaløkkegaard”
Jeppe tager publikum med ind i dramatiseringen af bogen “Barn nr. 33”, som er en selvbiografi om Fredes oplevelse af det tidligere børnehjem “Aaløkkegaard” i Odense. Vi kender efterhånden alle de grufulde beretninger fra Godshavns drengene, men der findes desværre flere fortællinger fra den tid. Dette historiske foredrag tager os med ind i et mørkt kapitel af Danmarks Historien.
”De fine kommer!” – I over ti år kunne Odenses bedre borgerskab købe sig adgang til børnene på børnehjemmet Aaløkkegaarden. Det var lige efter 2. verdenskrig, og tiden var præget af forråelse og fanatisme. Den samme råhed og nederdrægtighed herskede på børnehjemmene, hvor hverdagen bød på vold, ydmygelser og sult. Vendte myndighederne det blinde øje til? Og er vi overhovedet blevet klogere i dag?
Med udgangspunkt i Frede Farmands selvbiografiske værk ”Barn nummer 33 – et barnerequiem” undersøges overgrebets offer; barnet i forestillingen.
Forestillingen er blevet professionelt filmet – Derfor starter fordraget med at alle oplever forestillingen på film (50 min.). Hefter vil Jeppe tage alle med ind i arbejdet med forestillingen. Dette er skabt i tæt samarbejde med Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg.
ARTIKEL FRA DR: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/taesk-bank-og-voldtaegt-brutale-boernehjemsminder-bliver-til-teater